Boekpresentatie ‘Dier & Evangelie’

14 maart, van 10:30 tot 17:00

Dier & Evangelie (2020) is het eerste boek op de Nederlandse markt dat expliciet ingaat op dierenrechten vanuit christelijk-theologisch perspectief. Woorden van de Heer in Marcus 16:15 (Hij zei hun: ‘Trek heel de wereld door om aan elk schepsel de goede boodschap te verkondigen | Willibrordvertaling) staan aan de basis van dit boek.

Maaike Hartog, Sandra Hermanus-Schröder en Nienke van Ittersum ontsluiten het gedachtegoed van de Britse christen en theoloog, Prof. dr. Andrew Linzey (Oxford), in zijn boeken Animal Gospel (1998) en Christianity and the rights of animals (2016) voor de actuele Nederlandse context. Zij dagen de lezer uit om ook dieren op te nemen in de morele cirkel van christelijk geloven, denken en handelen.

In zeven hoofdstukken gaan ze in op vraagstukken als ‘mensen, dieren en de ziel’, ‘rentmeesterschap en leiderschap’, ‘dierenwelzijn en dierenrechten’.

De boekpresentatie vindt plaats in de ochtend (vrij entree). In de middag is er een ontmoetingsprogramma met Claire Linzey, de dochter van Andrew Linzey, als keynote speaker. Toegang, inclusief lunch, € 10,00 (bij aanmelding t/m 14 feb) of € 17,50 (bij aanmelding na 14 feb).

Meer info: www.veganchurch.nl/agenda

Tijd: