• Dit event is voorbij.

Feest van de Geest

9 juni tot 10 juni

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn, eens in de twee jaar, kerken en kloosters open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. Kunst heeft een belangrijke plek in kerk en klooster. Duidelijk zichtbaar, zoals de prachtige gebrandschilderde ramen, ornamenten, houtsnijwerk en vloer in de kerk. Soms onzichtbaar, zoals tekeningen en schilderijen in het depot boven op zolder.

De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning.

Kom door de poort, de tuin en de kerk of het klooster binnen. Drink koffie en thee op het groene gras, eet iets, dwaal door het gebouw, verstil in de binnentuin, brand een kaars, verwijl bij de expositie. Laat je geest waaien en inspireren tot schrijven, vertellen en tekenen.

2019:

2018: