• Dit evenement is voorbij.

Scheppingszondag

6 september

startzondagVoor alle christelijke kerken, is de eerste zondag van september Scheppingszondag.

Het initiatief voor de Scheppingszondag werd geboren in de Orthodoxe Kerk en later opgepikt door de Wereldraad van Kerken. Sindsdien hebben christenen wereldwijd in de eerste periode van de maand september aandacht voor de zorg voor de schepping.

Dit jaar gaat veel aandacht naar klimaatverandering. Vooruitlopend op het klimaatoverleg in Parijs over drie maanden.

De klimaatcrisis houdt steeds meer mensen uit hun slaap. Ze zijn bekommerd om de de uitstoot van broeikasgassen die de aarde opwarmen en het leven op onze planeet bedreigen. Ze beseffen dat deze veranderingen ook diep ingrijpen op hun eigen leven en dat van hun kinderen en kleinkinderen. Daarom zijn ze bereid om actie te ondernemen en te sleutelen aan hun eigen levensstijl.

Raad van kerken:

Ecokerk.be: Het klimaat verandert ook mij

Het PKN-thema voor de scheppingsdag: Goede buren

De gebruikte afbeelding komt van www.pknmijdrecht.nl

6 september
Evenement Categorieën: