Spring naar inhoud

Bloemsierkunst in 40 levensthema’s

BloemeninbeeldZoekt u inspiratie voor symbolisch schikken dan is het boek Bloemen in beeld van Tini Brugge en Hanneke Maassen een aanrader. Het staat vol prachtige bloemstukken, geïnspireerd op 40 thema’s uit het leven van ieder mens.

Tini Brugge verstaat als geen ander de kunst om bruggen te slaan tussen woorden en beelden, geloven en doen, met je handen. Ze liet zich voor dit boek inspireren door 40 thema’s die ieder mens in zijn leven zal herkent: van geboren worden tot sterven, een levensweg gaan, verlangen, zoeken, kiezen, verwonderen, loslaten en thuiskomen.

Thuis of in de kerk
Met de symboliek van bloemen, kleuren en vormen worden deze thema’s vertaald in bloemstukken, passend bij de verschillende seizoenen. Er is ruime aandacht voor de bloemschiktechnieken met respect voor de aarde en voor werkwijzen om symbolisch te schikken, thuis of in de kerk.

Tini Brugge zoekt naar de link tussen alledaagse activiteiten en hun diepere betekenis. Het is voor haar een oefening in ‘het aarden in geloof’. Op het raakvlak van natuur, milieu en geloof schreef ze boeken waarin de zorg om de schepping centraal staat.

Eerder verscheen van haar Bloemen geven zin, Hemelse spijzen en Geheimen uit de kloostertuin. Samen met kookdominee Han Wilmink schreef zij Koken met bezieling.

Bloemen in beeld – symbolisch bloemschikken rond 40 thema’s | Tini Brugge | gebonden, 144 blz. | ISBN 9789059952010 | € 29,90
Uitgegeven bij Uitgeverij Kok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *