Spring naar inhoud

Mariabloemen bij Mariatentoonstelling

Kijk, ruik, en verwonder! Maak binnen én buiten kennis met Mariabloemen en kleuren. Tini Brugge is biologe en is zich gaan toeleggen op de verbinding tussen spiritualiteit en natuur, geïnspireerd door de Franciscaanse beweging. Samen met het museum heeft ze een geurig en kleurrijk programma samengesteld rondom de tentoonstelling Maria, die nog tot en met 20 augustus te zien is in Museum Catharijneconvent.

~~~~~

Lezing & workshop Mariabloemen, in geuren en kleuren

Zaterdag 20 mei 11:00 - 12:00 uur (lezing)
Zaterdag 20 mei 15.00-16.30 uur (workshop)

Van sneeuwklokje, lelietje van dalen, roos, lelie, viooltje tot vrouwenmantel. Biologe Tini Brugge leert u meer over Maria en haar bijbehorende bloemen en kleuren. Uiteraard komen de prachtige schilderijen uit de tentoonstelling Maria aan bod met daarop volop bloemenvoorstellingen. Tini Brugge is biologe en is zich gaan toeleggen op de verbinding tussen spiritualiteit en natuur, geïnspireerd door de Franciscaanse beweging. Ook is ze auteur van boeken over symboliek van bloemen, tuinen en voedsel en milieu in de christelijke traditie.

Praktische informatie: kosten workshop: € 10,- inclusief materialen. Deelname aan de lezing is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Maria. Aanmelden kan via  of 030-231 38 35 (tijdens kantooruren). De lezing en workshop kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.

~~~~~

Bloemenwandeling Maria

woensdag 21 juni, woensdag 12 juli en woensdag 16 augustus
van 14.30 tot 16.00 uur

Kijk, ruik, en verwonder! Maak binnen én buiten kennis met Mariabloemen en kleuren. In het museum start de middag met een korte introductie over Mariabloemen en kleuren door biologe Tini Brugge. Daarna wandelt u via de tuin van het museum gezamenlijk naar Pandhof Sinte Marie op de Mariaplaats. Daar krijgt u een rondleiding door de kleurrijke tuin met meer dan 300 soorten planten. De bloeiende  Maria-kruiden en bloemen en hun betekenis worden in geuren en kleuren toegelicht. De tuin bevindt zich binnen een 11-e eeuwse Romaanse kloostergang, de oudste van Nederland die behoorde bij de inmiddels afgebroken Mariakerk.

Programma:
14.30 uur: korte introductie in de Grachtenzaal
15.00 uur: samen wandelen naar Pandhof Sinte Marie
Tot 16.00 uur: rondleiding op de pandhof aan de Mariaplaats (dichtbij het station). Hier eindigt de tour.

Praktische informatie
De bloemenwandelingen vinden plaats op woensdag 21 juni, woensdag 12 juli en woensdag 16 augustus van 14.30-16.00 uur. Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Maria. Aanmelden kan via  of 030-231 38 35 (tijdens kantooruren).

~~~~~

Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht

www.catharijneconvent.nl
facebook.com/catharijneconvent