Spring naar inhoud

PoWR wordt waarnemer bij de VN

PoWR staat voor The Parliament of the World's Religions.
PoWR is opgericht om de harmonie tussen de religieuze en spirituele gemeenschappen in de wereld te bevorderen. En om samen meer betrokken te raken bij de wereld en haar leidende instellingen met als doel om een rechtvaardige, vreedzame en duurzame wereld te bereiken.

De Climate Action Task Force, onderdeel van PoWR, is trots dat PoWR is toegelaten in het netwerk van maatschappelijke organisaties die zijn aangesloten bij het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP). PoWR wordt waarnemer bij de VN-milieuvergadering.

De belangrijkste aandachtspunten van UNEP zijn onder meer klimaatverandering, rampen en conflicten, ecosysteembeheer, milieubeheer, chemicaliën en afval, omgang met hulpbronnen en milieu. UNEP heeft ook een speciale interesse in het benutten van de bijdragen van op geloof gebaseerde organisaties om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te bereiken via haar Faith for Earth Initiative.

Joshua Basofin, directeur klimaatactie van PoWR,: "Door onze status als geaccrediteerde organisatie kunnen we ons op internationaal niveau engageren en een cruciale boodschap van geloofsgemeenschappen over de hele wereld uitdragen: het is onze morele verplichting om de schepping te beschermen en zich te verbinden tot een koolstofarme wereld.

Lees meer op parliamentofreligions.org.