Spring naar inhoud

Super Waar

De workshopleider van de workshop ‘God in de supermarkt’, Alfred Slomp, heeft nu ook een boek geschreven: Super Waar, je volgende stap in duurzaam boodschappen doen. In de supermarkt worden we geconfronteerd met een overdaad aan keus. Een winkelwagentje is zo gevuld. Maar staat u er weleens bij stil waar het voedsel vandaan komt, hoe en door wie het geproduceerd is? Wat er allemaal inzit, en hoe het verpakt zit? Super Waar spoort de consument aan om zich dit soort vragen te stellen bij het boodschappen doen.

 

Ken het verhaal achter je voedsel

Het voedsel in de supermarkt komt daar immers niet vanzelf. Daar zit een heel proces van zaaien, groeien, verzorgen, oogsten, verwerken, verpakken, handel en transport achter. De invloed van de voedselproductie op onze leefomgeving, dieren en boeren (hier en ver weg) is enorm. Daarom is het volgens Super Waar zo belangrijk om het verhaal achter het voedsel te kennen. Dan kun je immers bewuste keuzes maken die bijdragen aan een gezonde aarde, meer dierenwelzijn en rechtvaardigheid als het om werkomstandigheden en beloning gaat.

 

Een van de belangrijkste boodschappen van het boek is dat we als consument een verschil kunnen maken ‘met jouw keuzes bepaal jij in welke richting de markt gestuurd wordt.’

 

Voedsel kent vele kanten

Voedsel kent vele kanten. Het mooie van dit boek is dat die allemaal ter sprake komen. Het gaat van productie tot handel, van verpakking tot verspilling en gezondheid. Bij alle onderwerpen wordt informatie gegeven over wat er aan de hand is en wat er mogelijk is. Vragen en uitdagingen sporen de lezer aan om actief aan de slag te gaan. Dat dit niet altijd makkelijk is blijkt wel uit de dilemma’s die niet uit de weg worden gegaan. Elk hoofdstuk wordt besloten met handige en praktische tips voor het maken van keuzes in de supermarkt maar ook voor een duurzame levensstijl.

Voor lezers die nog meer willen weten staan er vele links naar youtube filmpjes en boeken. Anekdotes en inspirerende verhalen van mensen en recepten verluchtigen het geheel. Hoewel je als lezer hier en daar wordt geconfronteerd met een ongemakkelijke waarheid is het boek vlot geschreven en goed leesbaar. Super Waar kan ook jou inspireren tot jouw volgende stap in duurzaam boodschappen doen.

 

Bijbelstudies

Alfred Slomp heeft gemerkt dat veel christenen zoeken naar inspiratie in de Bijbel bij hun zoektocht naar duurzaam leven. Daarom heeft hij bij het boek een handleiding (pdf) met Bijbelstudies gemaakt. Als u daar belangstelling voor hebt kunt u een mail sturen naar of . U ontvangt dan gratis het pdf-document.