Spring naar inhoud

Groene NGB-bijbelleesroute voor 30 dagen

‘Mijn oudste dochter werd geboren in een bovenwoning’ schrijft Groene-Kerken-spreker en NBG-eindredacteur Peter Siebe. ‘Toen ze een jaar of twee was, nam ik haar mee naar buiten. Aandachtig zette ze haar voetstapjes op het trottoir. Ze zag kleine zwarte beestjes lopen over de tegels en ik legde uit: ‘Dat zijn mieren, mooi he?’ Ze keek, zei niets, tilde haar schoentje op en voordat ik het kon verhinderen stampte ze een mier dood.

Zo mislukte mijn eerste les in natuureducatie. Gelukkig stond de tijd niet stil. Als puber was mijn dochter jarenlang overtuigd vegetariër. En toen ze op kamers ging, vroeg ze zich af welke melk ze moest kopen om er zeker van te zijn dat de boer waar de melk vandaan kwam er ook van kan leven.’

Zo begon Peters blog van deze week op de site www.debijbel.nl . Wie het vervolg wil lezen klikt hier.

De blog introduceert het ‘groene’ bijbelleesplan van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) dat net verschenen is. Mooi voor de ‘Periode van de schepping’ (1 september-4  oktober). Het is een doordacht, degelijk en inspirerend bijbelleesrooster voor 30 dagen. Wil je weten wat het inhoudt en hoe je die teksten via de gratis app Mijn Bijbel kunt volgen? Kijk dan hier.