Spring naar inhoud

Laudato si’ week

Paus Franciscus heeft op 3 maart jl. in een videoboodschap katholieke gemeenschappen overal ter wereld uitgenodigd om van 16 tot 24 mei 2020 Laudato si’-Week te vieren. Dit vanwege de vijfde verjaardag van de encycliek Laudato si’ - over de zorg voor de schepping als ons gemeenschappelijk huis. Hij stelt in zijn boodschap de indringende vraag welke wereld we willen nalaten aan hen die na ons komen, aan onze kinderen die nu opgroeien. Dat is de vraag die veel katholieken in mei ter harte zullen nemen.

Bekijk hier de videoboodschap van paus Franciscus

 

Alles is verbonden

De visie van onderlinge verbondenheid van Laudato si’ is juist nu tijdens de coronacrisis bijzonder actueel. Een mondiale crisis raakt allen en kan alleen het hoofd worden geboden door samen te werken. Het thema van de Laudato si’-Week is dan ook ‘Alles is verbonden.’

 

Een gebed voor de gehele wereld

Op zondagmiddag 24 mei, om precies 12.00 uur lokale tijd, zullen katholieken overal ter wereld in verbondenheid met elkaar, met de schepping en met de meest kwetsbaren hetzelfde gebed uitspreken. Geloofsgemeenschappen die hieraan deelnemen worden uitgenodigd dit aan te geven op de speciale website www.laudatosiweek.org Het gebed kan via sociale media worden gedeeld met de hashtag #LaudatoSi5.

Een Nederlandse vertaling van het gebed kunt u hier vinden. Op de website van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) wordt elke dag van 16 t/m 24 mei een inspirerende tekst geplaatst.