Spring naar inhoud

Manifest ‘Het Groene Normaal’

Afgelopen zaterdag is het manifest ‘Het Groene Normaal’ gelanceerd. Hierin roepen christelijke organisaties medechristenen op groener en socialer te gaan leven. Het initiatief hiervoor komt van Alfred Slomp, medeoprichter van God in de supermarkt en auteur van het boek Superwaar. Van verschillende groepen in de samenleving, politici, opiniemakers, wetenschappers, economen, milieuclubs klinken geluiden over kansen om duurzamer uit de (corona)crisis te komen. Maar vanuit de christelijke hoek bleef het stil. Dat was een reden voor Alfred Slomp om in de pen te klimmen en dit manifest te schrijven, waarbij hij verschillende christelijke organisaties heeft betrokken, die uiteindelijk ook het manifest ondertekend hebben.

Het manifest stelt. ‘God wil ons gebruiken om Zijn liefde zichtbaar te maken. We geloven en beseffen dat de liefde van God voor de wereld door ons heen werkt en heilzaam is. Vanuit Gods liefde en onze verwondering voer alles wat Hij geschapen heeft, maar vooral ook vanuit het besef dat we uit genade mogen leven, willen we ons bezinnen op onze levensstijl en onze stem voor een eerlijke wereld laten horen. Laten we als christenen massaal aanhaken bij de wave van duurzaamheid die al langer is ingezet.’

Op de website het groene normaal kunt u het hele manifest lezen en eventueel mede ondertekenen. Naast het manifest is er ook een boek ‘Het Groene Normaal’ verschenen met verhalen van tien groene en inspirerende christenen.