Spring naar inhoud

Eenvoudig leven

Het boek ‘Eenvoudig leven’ van Sam Janse en andere auteurs, bevat bijbelstudies over het goede leven, met vragen, groene verhalen, inspirerende quotes en praktische tips  voor een duurzamer groener leven.
Het  toegankelijke boek bevat bijbelstudies over Psalm 104,  1 Timoteüs 4,1-5, Spreuken 11:19-28, Genesis 26, 12-31, Psalm 92, Jesaja 20,1-26 en Openbaring 21-1; 22:5.
De verschillende (protestantse ) auteurs argumenteren in hun bijbeluitleg dat het voor gelovigen een plicht is om te zorgen voor onze aarde, ons gemeenschappelijke huis.
In  hun visie gaat het in de Bijbel niet alleen over de redding van onze ziel en de verlossing van zonden. Het gaat  vooral over het goede leven in verbondenheid met God en de aarde.

Alle auteurs beschouwen het geloof als belangrijke bron om, in het voetspoor van  Jezus en God, de aarde trouw te  blijven en  te zorgen voor een leefbare aarde, ook voor toekomstige generaties. Het is voor hen een verantwoordelijkheid voor alle gelovigen.

Het boekje biedt  gevarieerde bijbelstudies, vragen ter bezinning, ook voor groepen. Groene verhalen illustreren de betrokkenheid in vele velden van inzet:  natuur, omgaan met geld en goed, gerechtigheid, water, de betekenis van stilte en rust, de zondagse viering.

Zij inspireren  door hun verscheidenheid aan bijdragen hoe een gelovig,  goed en duurzaam leven er uit kan zien in het leven van alle dag.

Hier vindt u meer informatie over het boek en kunt u het ook bestellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *