Spring naar inhoud

GroenGelovig zet herstel van relatie met aarde centraal

Op 28 en 29 mei brengt GroenGelovig christenen en kerken bij elkaar om onder het thema ‘Aarden’ te praten over onze verhouding tot de aarde. ‘De relatie met onze leefomgeving is ontaard’, aldus projectleider Carla Dik-Faber. ‘We putten de aarde uit en buiten mensen uit.
Tijdens het online evenement GroenGelovig onderzoeken we samen hoe herstel mogelijk is.

Volgens Carla Dik-Faber heeft onze relatie met de aarde alles te maken met onze relatie met God. ‘Ik geloof dat de zorg voor de schepping een manier is om God te eren.’
Ze hoopt dat veel kerken vertegenwoordigers sturen. ‘De kerk is de plek waar veel christenen gevoed worden en waar je anderen kunt inspireren vanuit je geloof. Als de zorg voor de schepping een belangrijk onderdeel is van onze dienst aan God, dan is het belangrijk dat het in de kerken ook daarover gaat. GroenGelovig geeft hier handvatten voor.’

Vernieuwingsslagen
Op vrijdagavond 28 mei is de online opening van het evenement. Sprekers zijn dan Govert Buijs en Ruth Valerio. Buijs is hoogleraar politieke filosofie en levensbeschouwing aan de VU in Amsterdam en schreef het boek Waarom werken we zo hard? Daarin pleit hij voor een radicale vernieuwing van de economie door middel van zes vernieuwingsslagen.
Valerio is theoloog en directeur Global Advocacy and Influencing bij Tearfund Engeland. Zij schreef onder andere de boeken Just Living: faith and community in age of consumerism en L is for Lifestyle: Christian living that doesn’t cost the earth.
De band Reisgenoten zorgt voor een muzikale bijdrage en de presentatie is in handen van Kefah Allush.

Programma in de natuur
Op zaterdagochtend 29 mei volgt een interactief programma met een keuze uit allerlei webinars rond de thema’s ‘Aarden in geloof’, ‘Geaard leven’ en de ‘Toekomst van de aarde’ met onder andere abt Bernardus Peeters, Diana van Veelen, Bert van der Woerd, Bettelies Westerbeek, Gera van den Berg en Embert Messelink.
Voor de liefhebbers is er ’s middags een aanvullend programma in de natuur.

In de week van 31 mei bieden de verschillende partnerorganisaties nog aanvullende webinars, podcast en leesplannen.

Lees hier meer over het programma en de sprekers.

GroenGelovig is een initiatief van Micha Nederland, EO, Tearfund, Kerk in Actie, GroeneKerken, ChristenUnie, CGMV, Christen Contact Agrarisch (CCA), A Rocha en Laudato Sí-werkgroep Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *