Spring naar inhoud

Michael Curry spreekt op The Justice Conference

Bisschop Michael Curry is een van de sprekers tijdens The Justice Conference op zaterdagavond 30 oktober. Hij is bekend van zijn preek tijdens de huwelijksdienst van de Britse prins Harry en Meghan Markle. Curry is de eerste leider van de Episcopaalse Kerk van Amerika van Afro-Amerikaanse afkomst en is actief op het gebied van sociale gerechtigheid en verzoening. The Justice Conference is een online evenement over rechtvaardigheid van ontwikkelingsorganisatie Tearfund.
‘Onrecht is overal om ons heen en je kunt er gemakkelijk moedeloos van worden’, zegt projectleider Joost van Dieren. ‘Maar je kunt ook bij elkaar komen om elkaar aan te moedigen om recht te blijven brengen. Dat is wat we doen met The Justice Conference. We dromen van een beweging van mensen die samen nieuwe ideeën opdoen en zich laten leiden door de oproep uit de Bijbel om niets anders dan recht te doen (Micha 6:8).’

Werken aan herstel
Ook de Zuid-Afrikaanse René August is een van de sprekers. Zij is priester in de Anglicaanse kerk en werkt als verzoeningstrainer voor The Warehouse, een organisatie die kerken helpt om actief te reageren op problemen als armoede, onrecht en verdeeldheid.
Van Dieren: ‘Iedereen die zich inzet voor rechtvaardigheid, werkt op de een of andere manier aan herstel: herstel in de relatie met zichzelf, met anderen, met de natuur en met God. Dan pak je onrecht aan bij de bron. En het mooie is dat iedereen daar op elk moment mee kan beginnen! Op The Justice Conference laten we zien hoe dat werkt.’

Vanwege corona is The Justice Conference dit jaar een online avondprogramma. Deelnemers kunnen luisteren en kijken naar een afwisselend en creatief programma van sprekers en artiesten uit binnen- en buitenland. Over een onderwerp naar keuze kunnen ze ook met elkaar in gesprek.

The Justice Conference maakt deel uit van een wereldwijde beweging. Na succesvolle edities in verschillende steden in Amerika werd de conferentie de afgelopen jaren ook al gehouden in Hong Kong, Melbourne, Londen, Oslo, Kaapstad en Auckland. In 2016 was The Justice Conference voor het eerst in Nederland.

The Justice Conference is een initiatief van Tearfund en wordt mede mogelijk gemaakt door: Evangelische Omroep, International Justice Mission, Stichting Present, Stichting Gave, Tot Heil des Volks, A Rocha, Micha Nederland, Compassion, See You Foundation, Leprazending, World Vision, New Wine en ZOA.

www.justiceconference.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *