Spring naar inhoud

Podcast Klimaatverandering en theologie. Wie redt de aarde?

In deze aflevering van de podcast Heilige Grond gaat Koos Tamminga in gesprek met Rozemarijn van 't Einde en Jan van der Stoep, over klimaatverandering en theologie.

In een aflevering van de podcast Heilige Grond (een podcast van de PTHU & TUKAMPEN | UTRECHT) gaat Koos Tamminga in gesprek met Rozemarijn van 't Einde en Jan van der Stoep, over klimaatverandering en theologie. Rozemarijn is theoloog en klimaatactivist. Jan is hoogleraar christelijke filosofie aan de TU Kampen | Utrecht en de Wageningen Universiteit.

Het ene na het andere klimaatrapport laat zien dat de klimaatcrisis niet te ontkennen is en ook dat menselijk handelen daar alles mee te maken heeft. Eind maart 2023 nog, schreef het IPCC – het klimaatpanel van de Verenigde Naties – dat de mogelijkheden om de opwarming van de aarde tot 1,5 graad te beperken gauw buiten zicht raken.

Wat doet dat met je? Blokkeert het je? Zet het je juist aan tot actie? Tot protest misschien?

En: wat heeft theologie in dit debat in te brengen? Waartoe roept geloof je op? Wat staat je te doen, als individu, als gelovige, als burger van deze samenleving?

Presentator Koos Tamminga gaat met Rozemijn van 't Einde en Jan van der Stoep in gesprek over verwondering, naastenliefde en bekering.

Ook hier kunt u de podcast beluisteren.
Of bekijk alle episodes van Heilige Grond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *