Spring naar inhoud

StopEACOP! Doe je mee?

ChristianClimateAction en Extinction Rebellion zijn samen begonnen aan een campagne tegen de EACOP, oftewel de East African Crude Oil Pipeline. Dit wordt een verwoestende oliepijplijn van ruim 1400 kilometer die vanuit het noordwesten van Uganda door Tanzania naar de Indische Oceaan gaat lopen.

TotalEnergies is de grootste aandeelhouder van dit project en eenmaal gebouwd doorsnijdt hij 8 beschermde natuurgebieden, doorkruist hij 200 rivieren en schampt hij het Victoriameer.
Naast de enorme risico’s voor de natuur gaat de bouw van deze pijplijn gepaard met grove mensenrechtenschendingen. 120.000 mensen moeten gedwongen hun huis en land verlaten. Ugandese activisten die zich vreedzaam verzetten tegen de bouw lopen kans gegijzeld en gemarteld te worden.

CCA en XR werken samen met activisten van Justice Movement Uganda en proberen zo de druk op TotalEnergies en ondersteunende financiers op te voeren om dit project te stoppen. Je kunt je hier inlezen over de internationale StopEACOP campagne.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige acties? Er is een Signalgroep StopEACOP met alleen actienieuws (dus geen 100 berichten per dag)

Stop EACOP! Strong in solidarity we stand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *