Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Christendom & slavernij

Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38, Utrecht

Het christendom had een cruciale invloed op het denken over slavernij. Zowel de voor-als tegenargumenten waren gebaseerd op de Bijbel. Dit had een impact op miljoenen mensen.

Dialoogbijeenkomsten Christendom en slavernij

Museum Catharijneconvent Lange Nieuwstraat 38, Utrecht

Dialoogbijeenkomsten bieden ruimte om - onder leiding van een wetenschapper en een gespreksleider met elkaar in gesprek te gaan over de betekenis van het slavernijverleden voor het heden en de toekomst.

Vegetarische retraite

De Huijberg Boomstraat 28, Huijbergen

Een totaal plantaardige week. Dankzij Anja Hermanus-Schröder van Cooking for Life hebben we een inspirerende topkok in huis die ons alle kneepjes van de veganistische keuken laat ontdekken. Dat gaan we proeven, maar ook zelf leren maken in een workshop. De voeding deze week is zonder dierlijke producten. We werken in de tuin, we wandelen, lees meer "Vegetarische retraite"

Earth Overshoot Day

Wereldwijd •

Vandaag is de dag waarop de mensheid méér van de Aarde heeft gebruikt dan onze planeet in een heel jaar kan regenereren. • in 2024: 1 augustus • in 2023: 2 augustus (berekend) • in 2022: 1 augustus • in 2021: 3 augustus Hoe later in het jaar, hoe beter. Earth Overshoot Day is de lees meer "Earth Overshoot Day"

Bloemen voor Maria

De Huijberg Boomstraat 28, Huijbergen

Workshop en lezing Tini Brugge is een goede bekende op het gebied van bloemen, kloostertuinen, inspiratie en vormgeving. Zij zal zaterdagmiddag om 14:00 uur een workshop geven, waar we een boeket of eenvoudige creatie maken voor thuis, kapel of kerk. Met informatie over duurzaam schikken. Op zondagmiddag om 14:00 uur geeft ze een lezing over lees meer "Bloemen voor Maria"

Startzondag

uw kerk, gemeente, ...

Startzondag is in de kerk een zondag waarop gemeenten ‘vieren’ dat het kerkelijk seizoen weer start. Wanneer startzondag gevierd worden, kiezen gemeenten zelf. Er is geen vaste datum voor startzondag. Het jaarthema van de Protestantse Kerk 2024/2025 is '...'. Preekschetsen, een liturgische schikking, het lied 388 'Voor ieder is plaats aan de tafel' en zo lees meer "Startzondag"

Conferentie Kerk, sta op!

Conferentiecentrum de Bettheld Aalsterweg 11, Zelhem

Van 20 t/m 22 september 2024 organiseert Kerk2030 een conferentie voor gewone vredezoekers. In drie dagen ga je samen met anderen christenen en vredezoekers ontdekken hoe jouw kerk een plek van heil en zegen kan worden én blijven.Met prikkelende lezingen van onder andere Stefan Paas, een workshop van Micha-directeur Harmen Niemeijer en een inspirerende bijdrage van lees meer "Conferentie Kerk, sta op!"

Autovrije dag in Europa

Europa

Deze dag is belangrijk onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek. Veel Europese landen (en gemeenten) doen hier aan mee door aandacht te schenken • aan veiliger verkeer en • aan duurzame alternatieven voor het standaard autogebruik. Lees meer op mobilityweek.eu Er is ook allerhande campagne materiaal beschikbaar.

GroeneKerken-dag

Nog onbekend

Zijn jullie al een groene kerk of overweeg je om je aan te sluiten bij het netwerk van groene kerken?Ben je op zoek naar inspiratie en bondgenoten? Kom dan naar de GroeneKerken-dag! Noteer alvast 12 oktober met potlood (want nog niet zeker) in je agenda en volg onze berichtgeving. Via deze pagina én via onze lees meer "GroeneKerken-dag"

Wereldvoedseldag

Wereldwijd •

World Food Day. Deze jaarlijks dag op 16 oktober is een initiatief van de FAO, de Food and Agricultural Organisation van de Verenigde Naties. Zij vraagt aandacht voor het feit dat de aarde ruim voldoende voedsel voortbrengt om alle wereldbewoners elke dag een volwaardige maaltijd voor te kunnen zetten. Als we maar eerlijk delen! De lees meer "Wereldvoedseldag"

Micha Zondag

Nederland •

Tijdens de jaarlijkse Micha Zondag staan meer dan duizend kerken in Nederland stil bij een thema dat raakt aan gerechtigheid. Het thema van de Micha Zondag is dit jaar: 'Zien we het wel?', met als ondertitel: 'Kijken door de ogen van de Maker'. De centrale tekst is Psalm 10 vers 14: ‘Toch ziet U de pijn en lees meer "Micha Zondag"

Golden Rule Day

In 2007 is door het Interfaith Peace-building Initiative 5 april uitgeroepen als de jaarlijkse “Golden Rule Day”. Deze leefregel is hier bekend als Gulden Regel in de variant 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.' De tekst van de Golden Rule is in onderling overleg aangepast en positief geformuleerd: lees meer "Golden Rule Day"


Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.