Spring naar inhoud

Evenementen agenda

In het begin: een ode aan de natuur

Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood Heiloo Kapellaan 144, Heiloo

In de tuin van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood bij Heiloo staan zeven kunstwerken opgesteld die zijn geïnspireerd op de teksten van het eerste scheppingsverhaal in de Bijbel. Iedere scheppingsdag heeft zijn eigen kunstwerk. Zeven kunstenaars maakten een kunstwerk waar de natuur wezenlijk deel van uitmaakt. De kunstwerken en een bijbehorende brochure nodigen • lees meer "In het begin: een ode aan de natuur"

Keti Koti

Nederland •

Het Koninkrijk der Nederlanden schafte op 1 juli 1863 de slavernij af. En verving dit nog 10 jaar lang voor dwangarbeid. De naam Ketikoti stamt uit het Sranantongo en betekent Ketenen Gebroken. De afschaffing van de slavernij wordt jaarlijks herdacht en gevierd in Suriname, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten en Nederland. In aanloop naar de • lees meer "Keti Koti"

Symposium: De rol van de kerk tijdens de slavernij

Domkerk Achter de Dom 1, Utrecht

Hoe heeft de kerk impact heeft gehad op de identiteitsvorming van mensen uit de afro-diaspora? En op de demonisering van Afrikaanse religie? Meer informatie komt op ninsee.nl/agenda/symposium-de-rol-van-de-kerk-tijdens-de-slavernij/

Wereldmilieudag

Wereldwijd •

Door United Nations Environment Programme (UNEP = het milieuprogramma van de Verenigde Naties) is 5 juni ingesteld als 'Wereldmilieudag' (World Environment Day). Sinds 1974 is de bedoeling om overheden, bedrijven en individuen bewust te maken van onze milieuproblemen. De jaarlijkse viering van 'Wereldmilieudag' vindt telkens in een andere stad plaats en heeft een eigen thema • lees meer "Wereldmilieudag"

Wereldoceanendag

Wereldwijd •

World Oceans Day is uitgeroepen door de Verenigde Naties. In de ons omringende landen worden evenementen georganiseerd die aandacht geven aan onze relatie met de oceanen. Filmvertoningen, excursies, discussies, schoonmaakacties en zo meer. Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=lWVTE5I9cQM Kijk voor meer voorbeelden op: worldoceansday.org. •.• De European Environment Agency (EEA) heeft in 2020 een rapport uitgebracht over de • lees meer "Wereldoceanendag"

MudRaise tegen slavernij

Mud Masters Stelling 1, Vijfhuizen

Miljoenen mensen leven in slavernij. Zij worden misleid, mishandeld en misbruikt. Slavernij moet stoppen. Sta op tegen deze misdaad en vecht mee voor de vrijheid van slachtoffers van slavernij. Deze MudRaise is een sportieve prestatie én een fondsenwervende uitdaging. Je vecht samen met International Justice Mission tegen onrecht, mensenhandel, misbruik en slavernij. Doe je mee? → MudRaise.nl

A Rocha inspiratieweekend

Stichting Near East Ministry Voorthuizerweg 5, Nijkerk

Het A Rocha inspiratieweekend is voor iedereen die zich betrokken voelt of betrokken wil zijn bij A Rocha en bij de zorg voor de schepping. Ook jij bent van harte welkom. Hoofdspreker van het weekend is Dave Bookless, theoloog van A Rocha Internationaal en auteur van Het groene hart van het geloof. Tijdens het weekend • lees meer "A Rocha inspiratieweekend"

A Rocha inspiratieweekend

Near East Ministry Voorthuizerweg 5, Nijkerk

Je bent van harte welkom om dit weekend samen met ons door te brengen. Een weekend waarin ontmoeting en inspiratie centraal staan. Dit jaar is het thema: ‘Wortelen’. Iedereen is welkom, of je actief bent bij A Rocha of niet en ons juist een beetje beter wil leren kennen. Dit jaar vieren we het 20-jarig • lees meer "A Rocha inspiratieweekend"

Global Earth Retreat · online

· online ·

Together we will cultivate peace and the insight of Inter-being which can surely be the ground for a better future for all on Earth. We will learn mindfulness practices that help us cultivate happiness, love and freedom, and we join in workshops and panels.

Wereldvluchtelingendag

Wereldwijd •

20 juni is het Wereldvluchtelingendag. De UNHCR (BE, NL) vraagt extra aandacht voor alle mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld of onderdrukking. Vaak vinden ze opvang in eigen land of de buurlanden. Soms trekken ze verder, op zoek naar een veilige plek en een betere toekomst. Kerk in Actie roept om alleen • lees meer "Wereldvluchtelingendag"

Zomer

Noordelijk halfrond

De langste dag, de kortste nacht, het moment dat de baan van de Aarde maakt dat de zon boven de Kreeftskeerkring staat. Het moment waarop het licht van de dag korter gaat duren en het donker van de nacht langer. De zonkracht zal langzaam afnemen tot in december, het begin van de winter. Deze eerste • lees meer "Zomer"

Handvest van de Aarde

Wereldwijd •

Het Earth Charter, oftewel het Handvest van de Aarde, is van 29 juni 2000. Het is een document met zestien principes die een wereldwijde beweging inspireren voor een rechtvaardige, duurzame en vreedzame wereld. Het biedt een nieuw besef van onderlinge verbondenheid voor het welzijn van mensen, de grotere levensgemeenschap en toekomstige generaties. Wat denkt u • lees meer "Handvest van de Aarde"

Vredeskamp Volkel

Vliegbasis Volkel Volkel

Deze zomer is er weer een vredeskamp bij de vliegbasis Volkel met een focus op het klimaat en een kernwapenvrije wereld.

A Rocha natuurweek

Natuurkampeerterrein Distelheide Stadsheidelaan 4, Doetinchem

Zin in een bijzondere zomer? A Rocha organiseert weer de Natuurweek. Een kampeerweek vol afwisseling van werk in de natuur, bezinning en stilte, gezelligheid en genieten in de prachtige Achterhoek. Dit jaar met een thema: bomen! Welke soorten zijn en er welke rol hebben zij in het behoud van de biodiversiteit op deze unieke locatie. • lees meer "A Rocha natuurweek"

Bijeenkomst Parliament of the World Religions

· online ·

Het Parliament of the World’s Religions komt voor de 9e keer bijeen in oktober 2023, mogelijk virtueel in verband met heersende epidemieën. Met als thema "Defending Freedom & Human Rights", voorziet het programma in een unieke gelegenheid voor religieuze en spirituele leiders, theologen, activisten en organisatoren over de hele wereld om de kracht van de • lees meer "Bijeenkomst Parliament of the World Religions"

Freedom Sunday

Wereldwijd •

Freedom Sunday is een uitnodiging aan uw kerk om zich te verdiepen in slavernij van dit moment. Uw kerk kan helpen een einde te maken aan geweld en slavernij en samen met IJM een eind maken aan dit onrecht. Deel met uw gemeente Gods verlangen om hoop en vrijheid te brengen aan hen die nu • lees meer "Freedom Sunday"

GroenGelovig 2023

De Basiliek Wiltonstraat 56, Veenendaal

Samen in beweging voor Gods Schepping, dat is het doel van de bijeenkomsten van GroenGelovig. Laat je inspireren door prikkelende speeches, ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en ontmoet mensen die net als jij op zoek zijn naar een christelijke levensstijl die recht doet aan mens en natuur. Als thema voor 2023 • lees meer "GroenGelovig 2023"

Verjaring oorlog in Oekraïne

Wereldwijd •

Op 24 februari is het precies één jaar geleden dat Poetin een grootschalige invasie lanceerde als onderdeel van zijn agressieve oorlog tegen Oekraïne en Oekraïense burgers. Om dat te herdenken organiseert de diaspora-organisatie Oekraïners in Nederland op vrijdag 24 febuari meerdere demonstraties door heel Nederland. PAX steunt, net als andere Nederlandse organisaties, Oekraïners in Nederland. Samen • lees meer "Verjaring oorlog in Oekraïne"


Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.