Spring naar inhoud

Evenementen agenda

Scheppingsperiode

Wereldwijd •

Jaarlijkse periode voor oecumenische aandacht voor de schepping van 1 september - 4 oktober. De scheppingszondag is de eerste zondag van september. In de orthodoxe kerken begint op 1 september de voorbereidingsperiode van het openbaar worden van Jezus als licht van de wereld. Een tijd van verdieping bij het afnemende licht. Wellicht dat wij rond lees meer "Scheppingsperiode"

Webinar Een eind aan fossiele subsidies

· online ·

De afbouw van fossiele subsidies staat vol op de agenda. Over de manier waarop en het haalbare tempo lopen de meningen sterk uiteen. Met een aantal deskundigen en onafhankelijke volgers van dit dossier bespreken we de voor- en nadelen van de verschillende opties.

Jubileum Beweging van Barmhartigheid

Kloosterhotel ZIN Boxtelseweg 58, Vught

Van harte nodigen we je uit voor de opening van het jubileumjaar op Zondag 8 oktober 2023: 25 jaar Beweging van Barmhartigheid! Dat vieren we met inspirerende bijeenkomsten en mooie ontmoetingen.

Scheppingswandeling

Vertrek scheppingswandeling Tilburg Warandelaan 3, Tilburg, Nederland

Op 10 oktober organiseert de NWO onderzoeksgroep ‘Religie en Klimaat’ van Tilburg University (https://www.religionclimate.org/nl ) een scheppingswandeling in het De Oude Warande, het sterrenbos dat aan de rand van de campus van Tilburg University ligt. De scheppingswandeling wordt verzorgd door Marjolein Tiemens. Marjolein heeft een opleiding in plantenveredeling in Wageningen gevolgd en werkt nu als lees meer "Scheppingswandeling"

Bidden op schiphol

Station Schiphol Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer

Christian Climate Action vindt het mooi en goed om juist op deze plek, waar zoveel klimaatschade wordt veroorzaakt, biddend en wakend aanwezig te zijn. Je bent daarbij welkom.

Active Hope weekend

Astare Utrecht Lange Nieuwstraat 10, Utrecht

Samen gaan we op zoek naar een gezondere relatie met ons gevoel, elkaar en onze planeet.

Micha Zondag: klimaatrechtvaardigheid

Nederland • België

De Micha Zondag gaat over gerechtigheid in een tijd waarin klimaatverandering wereldwijd zichtbaar en voelbaar is. Het thema dit jaar: Thuis op plaatsen zonder hoop. Het kerkenpakket is gratis te downloaden vanaf michazondag.nl. Met dit kerkenpakket willen we laten zien dat sociale en ecologische gerechtigheid niet los te zien zijn van elkaar.’ Een rol te lees meer "Micha Zondag: klimaatrechtvaardigheid"

GroenGelovig 2023

De Basiliek Wiltonstraat 56, Veenendaal

Samen in beweging voor Gods Schepping, dat is het doel van de bijeenkomsten van GroenGelovig. Laat je inspireren door prikkelende speeches, ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en ontmoet mensen die net als jij op zoek zijn naar een christelijke levensstijl die recht doet aan mens en natuur. Als thema voor 2023 lees meer "GroenGelovig 2023"

De Top van Onderop

Deze dag is in Dubai de internationale VN-klimaatconferentie in volle gang. Daar onderhandelen wereldleiders over verdere afspraken over de aanpak van klimaatverandering. Over de hele wereld zullen dan grote protestmarsen en andere acties uiting geven aan het gevoel dat het beleid meer en sneller moet. Wij laten zien wat er allemaal al lukt. Het wordt lees meer "De Top van Onderop"

Verjaring oorlog in Oekraïne

Wereldwijd •

Op 24 februari is het precies één jaar geleden dat Poetin een grootschalige invasie lanceerde als onderdeel van zijn agressieve oorlog tegen Oekraïne en Oekraïense burgers. Om dat te herdenken organiseert de diaspora-organisatie Oekraïners in Nederland op vrijdag 24 febuari meerdere demonstraties door heel Nederland. PAX steunt, net als andere Nederlandse organisaties, Oekraïners in Nederland. Samen lees meer "Verjaring oorlog in Oekraïne"

Week zonder vlees en zuivel

Nederland •

De Nationale Week Zonder Vlees is een bekend Nederlandse initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. De landelijke campagne vindt elk jaar in maart plaats en wordt breed gesteund door partners uit de voedingsindustrie, zoals supermarkten en producenten. Dus doe met ons mee en laat dit jaar niet alleen het vlees staan, maar probeer ook eens lees meer "Week zonder vlees en zuivel"


Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.