Spring naar inhoud

Evenementen agenda

Scheppingsperiode

Wereldwijd •

Jaarlijkse periode voor oecumenische aandacht voor de schepping van 1 september - 4 oktober. De scheppingszondag is de eerste zondag van september. In de orthodoxe kerken begint op 1 september de voorbereidingsperiode van het openbaar worden van Jezus als licht van de wereld. Een tijd van verdieping bij het afnemende licht. Wellicht dat wij rond lees meer "Scheppingsperiode"

Laudato-Si’ wandeling

De Ontmoeting Kruisweg 1067a, Hoofddorp

Wandelen door de Bijbelse tuin, aan de hand van teksten uit de encycliek van Paus Franciscus: Laudato-Si’, teksten uit de Bijbel en teksten van Franciscus van Assisi. Daarnaast staan we stil bij de scheppingsbeelden die gemaakt zijn door de zusters van het Liobaklooster in Egmond en het beeld van Franciscus en de wolf gemaakt door Karel Gomes en Antoinette Otten

Jubileum Beweging van Barmhartigheid

Kloosterhotel ZIN Boxtelseweg 58, Vught

Van harte nodigen we je uit voor de opening van het jubileumjaar op Zondag 8 oktober 2023: 25 jaar Beweging van Barmhartigheid! Dat vieren we met inspirerende bijeenkomsten en mooie ontmoetingen.

Micha Zondag: klimaatrechtvaardigheid

Nederland • België

De Micha Zondag gaat over gerechtigheid in een tijd waarin klimaatverandering wereldwijd zichtbaar en voelbaar is. Het thema dit jaar: Thuis op plaatsen zonder hoop. Het kerkenpakket is gratis te downloaden vanaf michazondag.nl. Met dit kerkenpakket willen we laten zien dat sociale en ecologische gerechtigheid niet los te zien zijn van elkaar.’ Een rol te lees meer "Micha Zondag: klimaatrechtvaardigheid"

GroenGelovig 2023

De Basiliek Wiltonstraat 56, Veenendaal

Samen in beweging voor Gods Schepping, dat is het doel van de bijeenkomsten van GroenGelovig. Laat je inspireren door prikkelende speeches, ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en ontmoet mensen die net als jij op zoek zijn naar een christelijke levensstijl die recht doet aan mens en natuur. Als thema voor 2023 lees meer "GroenGelovig 2023"

Verjaring oorlog in Oekraïne

Wereldwijd •

Op 24 februari is het precies één jaar geleden dat Poetin een grootschalige invasie lanceerde als onderdeel van zijn agressieve oorlog tegen Oekraïne en Oekraïense burgers. Om dat te herdenken organiseert de diaspora-organisatie Oekraïners in Nederland op vrijdag 24 febuari meerdere demonstraties door heel Nederland. PAX steunt, net als andere Nederlandse organisaties, Oekraïners in Nederland. Samen lees meer "Verjaring oorlog in Oekraïne"

Week zonder vlees en zuivel

Nederland •

De Nationale Week Zonder Vlees is een bekend Nederlandse initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. De landelijke campagne vindt elk jaar in maart plaats en wordt breed gesteund door partners uit de voedingsindustrie, zoals supermarkten en producenten. Dus doe met ons mee en laat dit jaar niet alleen het vlees staan, maar probeer ook eens lees meer "Week zonder vlees en zuivel"


Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.