Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Tiny houses – klein wonen

Klooster Wittem Wittemer Allee 34, Wittem

Een lezing door Nancy Smeets Nancy Smeets deed onderzoek naar ‘tiny houses’, d.w.z. kleine, milieuvriendelijke huizen. Wie kleiner woont neemt niet alleen minder ruimte in, maar heeft ook minder spullen nodig. Minder spullen betekent minder gebruik van grondstoffen en minder afval. Goed voor het milieu. Maar wonen in een 'tiny house' betekent ook kiezen voor lees meer "Tiny houses – klein wonen"

Feest van de Geest

Nederland •

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen.Het thema voor 2024 is Troost. Deze elfde keer, mag de Geest van het Feest door het hele land trekken. Het visioen is dat in de toekomst lees meer "Feest van de Geest"

Groene Moslims wandel4daagse

We zijn ontzettend blij om te mogen delen dat we ook dit jaar, met dank aan Pe, weer een wandelvierdaagse voor jullie in het vooruitzicht hebben: in het mooie Zuid-Limburg. Dit jaar zullen dit weer tijdens Pinksteren doen, omdat veel van ons dan een extra dagje vrij hebben op de maandag. Hou je agenda dus lees meer "Groene Moslims wandel4daagse"

Webinar Kerkelijke grond

· online ·

Hoe kijk je als kerk of diaconie naar de grond die je nu beheert? Waar staat deze grond voor? Is de grond vooral bestemd ter ondersteuning van je exploitatie of diaconale inzet? En hoe kun je dit kostbare bezit verbinden met rentmeesterschap? Daarover organiseren GroeneKerken en VKB Kerkrentmeesters samen een webinar. Met medewerking van Thijs lees meer "Webinar Kerkelijke grond"

Op weg met Iona

Dopersduin Oorsprongweg 3, Schoorl

In het inspiratie weekend onderzoeken we een aantal van die nieuwe wegen. Onze sprekers (Marjan Bosch van De Huijberg in Huijbergen en Gerard Moorman van het Jeannette Noëlhuis in Amsterdam) zijn mensen die vanuit hun woon- en geloofsgemeenschap zoeken naar wegen waarin de bijbelse boodschap van vrede en recht en zorg voor de schepping nieuwe lees meer "Op weg met Iona"

Tuinweek De Huijberg

De Huijberg Boomstraat 28, Huijbergen

Een ouderwetse tuinwerkweek. Veel met de handen in de aarde, buiten, samen. De bel die ons in het moment houdt. Stilte, ruimte, rust. Zorgen voor de tuinen, de kruiden, de bloemen, de groenten. In een prettig ritme, met goed gezelschap, en gezonde voeding voor lichaam en ziel. We werken in moes-, bloemen- en kruidentuin: zaaien, lees meer "Tuinweek De Huijberg"

Geloven in tijden van stijgende zeeën

Dante gebouw, Tilburg University Warandelaan 2, Tilburg, Nederland

Dit symposium over religie en klimaatverandering in Nederland vindt plaats op de Universiteit Tilburg.De datum, 2023, staat foutief vermeld op de poster ← Meer informatie over het programma en mogelijkheid tot aanmelden voor dit symposium vind u op www.religionclimate.org

Laudato Si’ en verder

De Huijberg Boomstraat 28, Huijbergen

Het Zonnelied uit 1224.De encycliek uit 2015.Verbonden met ons leven van alledag.Waardoor laten we ons inspireren?Wat laat ons opstaan?Wie en wat hebben nodig?We zoeken met elkaar een heilzameweg. Om met moed en passie op de duurzame koers te blijven. Informatie en aanmelden op dehuijberg.nl

Ecologie-retraite: De natuur en jij

Oude Abdij Drongen Drongenplein 26, Drongen (bij Gent), België

Tijdens deze driedaagse retraite word je uitgenodigd om de schoonheid van de natuur te (her)ontdekken en je (opnieuw) te verwonderen over de heilzaamheid van de schepping. Dit door heel bewust verbinding met de natuur te zoeken. Als deelnemer kun je ervaren hoe het is om mens te zijn in de schepping en om op eerlijke manier te komen lees meer "Ecologie-retraite: De natuur en jij"

Vegetarische retraite

De Huijberg Boomstraat 28, Huijbergen

Een totaal plantaardige week. Dankzij Anja Hermanus-Schröder van Cooking for Life hebben we een inspirerende topkok in huis die ons alle kneepjes van de veganistische keuken laat ontdekken. Dat gaan we proeven, maar ook zelf leren maken in een workshop. De voeding deze week is zonder dierlijke producten. We werken in de tuin, we wandelen, lees meer "Vegetarische retraite"

Bloemen voor Maria

De Huijberg Boomstraat 28, Huijbergen

Workshop en lezing Tini Brugge is een goede bekende op het gebied van bloemen, kloostertuinen, inspiratie en vormgeving. Zij zal zaterdagmiddag om 14:00 uur een workshop geven, waar we een boeket of eenvoudige creatie maken voor thuis, kapel of kerk. Met informatie over duurzaam schikken. Op zondagmiddag om 14:00 uur geeft ze een lezing over lees meer "Bloemen voor Maria"

Startzondag

uw kerk, gemeente, ...

Startzondag is in de kerk een zondag waarop gemeenten ‘vieren’ dat het kerkelijk seizoen weer start. Wanneer startzondag gevierd worden, kiezen gemeenten zelf. Er is geen vaste datum voor startzondag. Het jaarthema van de Protestantse Kerk 2024/2025 is '...'. Preekschetsen, een liturgische schikking, het lied 388 'Voor ieder is plaats aan de tafel' en zo lees meer "Startzondag"

Autovrije dag

Deze dag is belangrijk onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek. Veel Europese landen (en gemeenten) doen hier aan mee door aandacht te schenken • aan veiliger verkeer en • aan duurzame alternatieven voor het standaard autogebruik. Lees meer op mobilityweek.eu

GroeneKerken-dag

Nog onbekend

Zijn jullie al een groene kerk of overweeg je om je aan te sluiten bij het netwerk van groene kerken?Ben je op zoek naar inspiratie en bondgenoten? Kom dan naar de GroeneKerken-dag! Noteer alvast 12 oktober met potlood (want nog niet zeker) in je agenda en volg onze berichtgeving. Via deze pagina én via onze lees meer "GroeneKerken-dag"

Wereldvoedseldag

Wereldwijd •

World Food Day. Deze jaarlijks dag op 16 oktober is een initiatief van de FAO, de Food and Agricultural Organisation van de Verenigde Naties. Zij vraagt aandacht voor het feit dat de aarde ruim voldoende voedsel voortbrengt om alle wereldbewoners elke dag een volwaardige maaltijd voor te kunnen zetten. Als we maar eerlijk delen! De lees meer "Wereldvoedseldag"

Golden Rule Day

In 2007 is door het Interfaith Peace-building Initiative 5 april uitgeroepen als de jaarlijkse “Golden Rule Day”. Deze leefregel is hier bekend als Gulden Regel in de variant 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.' De tekst van de Golden Rule is in onderling overleg aangepast en positief geformuleerd: lees meer "Golden Rule Day"


Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.