Conferentie Geloof, Duurzaamheid en Toekomst

28 mei 2021

Deze conferentie gaat onderandere over vijf jaar encycliek Laudato si’. Waar staan we nu? Wat betekent duurzaamheid voor missionair kerk zijn in (post)coronatijd?

n 2017 en 2018 hebben het KCWO, Stichting De KIM, Solidair Friesland en Solidair Groningen & Drenthe samen uitvoering gegeven aan het project “Geloof, Duurzaamheid en Toekomst, de katholieke gemeenschap in de bres voor duurzaamheid en rechtvaardigheid”.

Hiermee bereikten de vier stichtingen parochies in vijf verschillende provincies in Midden en Noord Nederland. Bij velen van hen bleek dat er ondersteuning nodig is om vanuit inspiratiebronnen zoals de groene bijbel, groene theologie en de milieuencycliek de vertaalslag te maken naar concrete toepassingen voor de geloofsgemeenschappen.

Het definitieve programma wordt in februari bekend gemaakt.

28 mei 2021
, , ,