Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De groene theologie van Thomas Merton

11 januari 2023 om 19:30 t/m 21:00

omslagDe Amerikaanse monnik Thomas Merton (1915 – 1968) was een bekend dichter en schrijver van mystieke teksten. Hij schreef vooral veel over de natuur als plek van Godsontmoeting. Hij voelde zich overweldigd door de vaak imposante natuur van Amerika. De kluis waarin hij zich graag terugtrok, stond midden in het bos en die plek noemde hij ’this unspeakable Paradise’ (dit onuitsprekelijke paradijs). Hij liet zich niet alleen inspireren door de christelijke traditie, maar had ook veel belangstelling voor zenboeddhisme en taoïsme.

Kick Bras, emeritus predikant van de PKN en oud docent spiritualiteit, verdiepte zich in de spiritualiteit van Thomas Merton. Dit resulteerde ‘onuitsprekelijk paradijs’, een boek over Thomas Mertons leven, zijn natuurmystiek en -spiritualiteit en zijn betrokkenheid bij de milieubeweging (die in de jaren 60, aan het eind van Thomas’ leven, begon te ontstaan).

Kick Bras zal op woensdagavond 11 januari 2023 naar Wittem komen, voor een lezing en gesprek over Thomas Merton en zijn aandacht voor natuur en milieu.

U kunt zich hier aanmelden

Gegevens

Datum:
11 januari 2023
Tijd:
19:30 t/m 21:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Klooster Wittem
Wittemer Allee 34
6286AB   Wittem
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *