Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium: Duurzaam durven denken vanuit de Bijbel

8 maart om 14:30 t/m 17:00

Wat heeft de Bijbel te zeggen in het debat over duurzaamheid en ecologische vraagstukken? Daarover houden het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit op 8 maart een symposium: ‘Duurzaam durven denken vanuit de Bijbel’.

Sprekers zijn onder meer oud-Kamerleden Marianne Thieme en Carla Dik-Faber en hoogleraar christelijk ecologisch denken David Onnekink.

Bijbelwetenschappers publiceren boek Hemels groen
Aanleiding voor het middagsymposium is het boek Hemels groen. Nieuw licht op duurzaamheid als Bijbels thema. De auteurs zijn hoogleraar Bijbelvertalen Matthijs de Jong en nieuwtestamenticus Cor Hoogerwerf.

De Jong: ‘Ook al stond de zorg voor de aarde in de christelijke traditie vaak in de schaduw, het is een belangrijk thema in de Bijbel. Wie de Bijbel zo leest, ontdekt hoe verrassend en actueel de teksten zijn voor onze tijd’.

Het symposium is bedoeld voor studenten, theologen, voorgangers en anderen met interesse in ‘groene exegese’ en duurzaamheid als Bijbels thema.

Aanmelding:
Het symposium is gratis toegankelijk en aanmelden is noodzakelijk.
Ter plekke is het boek Hemels groen te verkrijgen voor de actieprijs van € 22,50.

Hemels groen
Hemels groen is een grondleggend boek over duurzaamheid en groene exegese. Het boek laat zien dat de Bijbel zich van Genesis tot Openbaring verzet tegen machtsdenken en uitbuiting van mensen, dier en aarde. Daarvoor in de plaats stelt de Bijbel visioenen van en gerichtheid op heelheid in een gebroken wereld. Zo blijkt de Bijbel hoop en inspiratie te bieden bij het omgaan met de grote vraagstukken van vandaag rond duurzaamheid en biodiversiteit.

Hemels groen telt 330 pagina’s en is vanaf eind februari voor € 24,95 te koop in de boekhandel en in de NBG-webshop.

Gegevens

Datum:
8 maart
Tijd:
14:30 t/m 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081HV   Amsterdam
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *