Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fossiele subsidies, energie en vrouwenrechten

31 oktober 2023 om 20:00 t/m 22:00

Hoewel de Tweede Kamer eindelijk heeft toegezegd dat fossiele subsidies worden afgebouwd, is het nog maar de vraag hoe het nieuwe kabinet hier gehoor aan gaat geven. Meer druk is nodig om in deze verkiezingstijd luid en duidelijk de boodschap over te brengen dat de klimaatcrisis dé prioriteit moet zijn. Voor alle partijen.

Want de klimaatcrisis is niet één probleem, met één oplossing, maar gaat over een hele hoop systemen die met elkaar verwikkeld zijn. Zeker, fossiele subsidies hadden allang verdwenen moeten zijn. Maar belangrijk is ook dat het extra geld dat hierdoor vrij komt vervolgens ingezet wordt voor écht duurzame oplossingen. En bij deze oplossingen moeten vrouwenrechten gewaarborgd worden.

Om je zo goed mogelijk te informeren over de brede aanpak die hiervoor nodig is, organiseren we de komende tijd een aantal events:
Op 31 oktober: A feminist energy transition

Welkom in Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan met vrouwen uit Zuid-Afrika die hun ervaringen delen met de schadelijke gevolgen van mijnbouw. Ook vertellen experts zoals de Fairphone hoe zij bijdragen aan een duurzame energietransitie. Want hoe zorgen we ervoor dat onze overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energie niet ten koste gaat van vrouwenrechten in o.a. Zuid-Afrika?

Kom naar Amsterdam voor een antwoord op deze vraag en meer!

Gegevens

Datum:
31 oktober 2023
Tijd:
20:00 t/m 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC   Amsterdam
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *