Spring naar inhoud

Evenementen agenda

Floriade: Het verhaal van Gods schepping

14 april t/m 9 oktober

Op de Floriade kunt u een bezoek brengen aan de Tiny Church. Deze kleine duurzame kapel is geheel zelfvoorzienend en draait met de zon mee om zoveel mogelijk zonnewarmte op te vangen. Met dit oecumenisch project willen de makers, Fruitful City, de pracht van de natuur laten zien en het verhaal van Gods schepping met de bezoekers van de Floriade delen.

In de tuin rond de Tiny Church komen helende kruiden en planten, 12 kunstwerken en een labyrint. Wij hebben kunstenaars de gelegenheid gegeven om één van de 12 ‘vruchten van de Geest’ uit te beelden: vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing, medeleven, geloof, hoop en liefde.

Programma's:

• 17 april - 13:30 uur
    De opening van de tuin heeft de vorm van een viering met onder andere René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk.
  • 23 april - 15:00 uur
    Is een andere levensstijl mogelijk dat het leven op aarde niet aantast maar juist bevordert? Zo ja, hoe ziet zo’n levensstijl eruit? En wat betekent dat voor ons leven?
    In deze workshop van Matthias Olthaar gaan we in op deze vragen. We kijken daarbij naar wetenschappelijke inzichten over duurzaamheid en rechtvaardigheid en doen verrassende inzichten op uit het Bijbelboek Jesaja. Het resultaat is een totaalbeeld waarin samenleving, spiritualiteit, ecologie en economie en hun onderlinge verbanden worden verkend.
    We gaan op zoek naar het goede. Gezamenlijk en individueel. Levensbeschouwelijk, maar ook met concrete, praktische handvaten. Informatie vindt u op www.genoegomteleven.nl.
  • 28 april - 14:00 uur
    Na een korte inleiding neemt Marjolein Tiemens-Hulscher u mee voor een wandeling door de kerktuin aan de hand van het Zonnelied van Franciscus van Assisi. U maakt kennis met zijn spiritualiteit van universele broederschap. Met een korte meditatie zullen we stil staan bij broeder wind, broeder zon, zuster water en zuster moeder aarde om onze verbondenheid met de aarde en met alles wat bestaat te ervaren. “Als we ons innerlijke verbonden voelen met alles wat is, zullen zorg en soberheid spontaan ontstaan” (Laudato Si 11). Marjolein Tiemens is lid van de werkgroep Kerk, Theologie en Duurzaamheid van de Raad van Kerken.
  • 1 mei - 12:00 uur
    Lezing over stilte en innerlijke rust van T. Bucholtz, predikant EBGA Stad- en Flevoland.
  • 7 mei - 11:00 en 15:00 uur
    Spiritualiteit in de tuin.....vanouds was de tuin in verschillende religies een symbool van hun spiritualiteit. Als voorbeeld zal Kick Bras laten zien hoe de kloostertuin deze spirituele betekenis bezat en nog bezit. Maar ook hedendaagse spirituele tuinen zullen de revue passeren.
  • 8 mei - 15:00 uur, voor groepen kinderen met leiding
    Kinderen leren dat het belangrijk is om duurzaam met Gods natuur om te gaan. Met behulp van excursie gaan we kijken naar deze natuur en leren ze dankbaarheid voor hetgene wat ons gegeven is.
    Gelieve vooraf contact opnemen met Frans Danenberg:  en aangeven op welk tijdstip jouw groep de Tiny Church wil gebruiken. Wij stellen het op prijs wanneer de leiding van de groep zelfstandig het programma in onze tuin of Tiny Church kan uitvoeren. De gastvrouw/gastheer zal de groep welkom heten. Werkmateriaal zoals stiften en papier is aanwezig in de Tiny Church. Dit is een programma's van Jong Protestant. Van harte welkom!

Kijk verder op fruitfulcity.nl.
Of op de website van de Floriade 2022.
Bezoekgegevens Floriade Almere.

© Floriade Almere 2022 B.V.

Begin:
Einde: