Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Keti Koti

1 juni t/m 1 juli

Het Koninkrijk der Nederlanden schafte op 1 juli 1863 de slavernij af. En verving dit nog 10 jaar lang voor dwangarbeid. De naam Ketikoti stamt uit het Sranantongo en betekent Ketenen Gebroken.
De afschaffing van de slavernij wordt jaarlijks herdacht en gevierd in Suriname, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten en Nederland.

In aanloop naar de Keti Koti viering vinden er in juni veel activiteiten plaats:

Op 1 juni start voor het NiNsee de officiële Keti Koti maand. Met verschillende programmeringen en activiteiten staan we stil bij Keti Koti en de geschiedenis van de slavernij.
Zie: www.ninsee.nl

Keti Koti Tafel
De Keti Koti (Dialoog) Tafel is een nieuwe traditie waarbij middels het uitwisselen van persoonlijke ervaringen stil gestaan wordt bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernij verleden met witte en zwarte Nederlanders en alle kleuren daar tussen in. Tijdens de dialoog gebruiken we een gezamenlijke maaltijd die ons herinnert aan het slavernijverleden waarbij aan het begin en aan het eind, passende rituelen worden uitgevoerd.
Zie: www.ketikotitafel.nl

© Afrikamuseum

Keti Koti Festival
Markeer zaterdag 17 juni 2023 vast in je agenda. Deze dag staan we in het Afrikamuseum stil bij het slavernijverleden en kijken samen naar de toekomst; we vieren vrijheid, gelijkheid en verbondenheid met een dag vol muziek, workshops en heerlijk eten & drinken.
Zie: www.afrikamuseum.nl

Lees veel meer over Keti Koti

Gegevens

Begin:
1 juni
Einde:
1 juli
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Nederland •
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *