Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klimaatviering

9 september 2023 om 10:00 t/m 11:30

Micha Nederland en Groene Kerken organiseren samen een viering waarin we stilstaan bij de gevolgen van de klimaatcrisis voor het leven op Aarde en waarin we ons voor God willen verootmoedigen.

Tijdens de klimaatviering spreekt Jeroen Sytsma, predikant in Zwolle en spreker voor de christelijke natuurbeweging A Rocha en is er een bijdrage van de Droominee.
Het schrijverscollectief Schrijvers voor Gerechtigheid levert een muzikale bijdrage.

Er is een livestream van de viering, te volgen via het YouTube-kanaal van de Christus Triumfatorkerk.

Op 9 september is er ook een klimaatprotest bij en op de A12 waar onder meer Christian Climate Action aan meedoet. Vanuit eenzelfde liefde voor God en Zijn schepping wordt deze viering georganiseerd. Carla Dik-Faber, projectleider van GroeneKerken: “We zien dat veel kerken en christenen de zorg voor de schepping omarmen, maar ook worstelen met de vraag wat een goede manier is om hun stem te laten horen. Ook voor ons is dit een zoektocht. Met deze viering sluiten we aan bij wat de kerk eigen is: bij elkaar komen voor God, samen stilstaan bij Zijn prachtige schepping, erkennen hoe ontwrichtend onze levensstijl is, en vanuit dat besef ruimte maken voor schuldbelijdenis en verootmoediging”.

"De klimaatcrisis ontwricht levens. Onze levensstijl put de aarde en mensen uit. De allerarmsten wereldwijd dragen het minste bij aan oorzaken van klimaatverandering en verwoesting van ecosystemen, maar ervaren wel de grootste gevolgen hiervan. Ons huidige systeem is niet houdbaar. Maar wat dan? En wat is onze rol hierin? Deze grote vragen roepen om inkeer en bekering. Met deze samenkomst willen we ruimte scheppen om samen te komen rondom deze vragen en dit bij God neer te leggen.” aldus Harmen Niemeijer, directeur van Micha Nederland.

U bent van harte welkom! 

Gegevens

Datum:
9 september 2023
Tijd:
10:00 t/m 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Christus Triumfatorkerk
Stolberglaan 154
Den Haag
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *