Spring naar inhoud

Evenementen agenda

• Dit evenement is voorbij.

Klimaatwandeling

16 april, van 11:00 t/m 17:00

logo

De Raad van Kerken Amsterdam organiseert op (stille) zaterdag een klimaatwandeling door Amsterdam-Oost. Met deze variant op de Walk of peace willen de meer dan twintig kerken en geloofsgemeenschappen die lid zijn van de Raad van Kerken Amsterdam hun bezorgdheid tonen over de aantasting van het leven als gevolg van de klimaatverandering. Ze voegen zich bij de internationale oproep van kerkleiders om in actie te komen: ‘Luister naar de roep van de aarde!’

Ongeveer 150 mensen gaan in kleine groepen op bezoek bij groene en duurzaamheidsinitiatieven. Kunstenaars zetten hun ateliers open, buurtbewoners vertellen over hun inzet voor een groene omgeving, organisaties tonen wat zij doen om mensen te betrekken bij de noodzaak om anders te gaan consumeren.

De wandeling kent drie verschillende startpunten. Voor elk startpunt geldt een specifieke vertrektijd. Alle routes eindigen bij de Muiderkerk, Lineausstraat 37, waar om 16.00 uur een afsluitende vesper is.
Bekijk hier de verschillende routes.

Lees meer op rvkamsterdam.nl/klimaatwandeling/

Tijd: