Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Koester de toekomst’

16 januari 2023 om 19:00 t/m 21:00

Koester de toekomst

Vertegenwoordigers van verschillende religies en levensbeschouwingen hebben via In Vrijheid Verbonden de handen ineengeslagen om zich gezamenlijk in te zetten voor vraagstukken uit onze samenleving. De eerste bijeenkomst was ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van koningin Beatrix in 2005.

Op maandag 16 januari 2023 is de volgende bijeenkomst met het thema 'Koester de toekomst'. Het onderwerp komt voort uit de noodzaak om op zoek te gaan naar duurzame vormen van (samen)leven. Als Nederlandse samenleving, maar uiteraard ook als gehele wereld, staan we voor de uitdaging om drastische maatregelen te nemen om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Realiseren we die klimaatdoelen niet, dan wachten ons catastrofale gevolgen.

De overheid en het bedrijfsleven zijn veelal de dominante gesprekspartners in de discussies over duurzaamheid. Maar hoe zit het met de levensbeschouwingen en religies? Welke noties leven er bij hen over een duurzame wereld? Op welke manier willen zij verantwoordelijkheid nemen?

Bovengenoemde vragen staan centraal tijdens de lezing van Eva Rovers ‘Koester de toekomst. Een zinvol leven vandaag, dankzij de generaties van morgen’.
Eva Rovers is auteur van onder andere. ‘Nu is het aan ons, oproep tot echte democratie’. In deze publicatie geeft zij aan dat burgers politiek niet alleen aan politici moeten overlaten. Daarvoor zijn onze problemen te complex. En vooral een veelkoppig monster als de klimaatverandering vraagt om een veelkoppige aanpak!

Wij, de stuurgroep In Vrijheid Verbonden, hopen op een inspirerende bijeenkomst.

Voor deelname aan de bijeenkomst is aanmelding verplicht.
U kunt zich aanmelden via www.raadvankerken.nl/in-vrijheid-verbonden/

Gegevens

Datum:
16 januari 2023
Tijd:
19:00 t/m 21:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:

Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC   Utrecht
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *