Spring naar inhoud

Evenementen agenda

• Dit evenement is voorbij.

Martine Vonk-lezing: Groene inspiratie

13 november, van 14:00 t/m 17:00

Zaterdagmiddag 13 november houdt Tini Brugge de jaarlijkse Martine Vonk-lezing. Tini Brugge is biologe en actief op het gebied van natuur, milieu en (christelijke) spiritualiteit. Ze schrijft columns en boeken over kloostertuinen en liturgisch bloemschikken. Vanuit de Franciscaanse spiritualiteit neemt ze ons mee in praktische uitwerking voor het dagelijks leven met betrekking tot voedsel, tuin, vieringen en zo meer.
Tini en Martine hadden vaak contact over hun strijd voor een duurzame wereld.

Na de lezing kunt u kiezen uit 4 workshops: liturgisch bloemschikken, duurzaam voedsel, het vergroten van de biodiversiteit in je eigen tuin en de openbare ruimte. Of een buitenexcursie met Klaas-Hemke van Meekeren over biodiversiteit in de leefomgeving.

Martine VonkDe Martine Vonk-lezing is ingesteld om het gedachtegoed van Martine Vonk levend te houden en verder te verspreiden. Martine was actief lid van de Lichtboog en zette zich in voor een duurzame én vrolijke levensstijl vanuit een brede christelijke spiritualiteit. Ze overleed in november 2019.

De lezing wordt georganiseerd door de NGK, RK en PGH te Houten.
Tijd: zaterdag13 november, 14.00 uur, afsluiting met borrel om 16.15 uur.
Plaats: Opstandingskerk, Het Kant 2 in Houten.
Toegang: vrijwillige bijdrage.
Opgeven vóór 10 november via