Spring naar inhoud

Evenementen agenda

• Dit evenement is voorbij.

Nachtwake voor vluchtelingen

18 maart, van 18:30 t/m 19 maart, van 09:00

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 maart wordt in de Dominicuskerk een wake gehouden om stil te staan bij het leven van vluchtelingen in en aan de grenzen van Europa. Veel mensen zijn omgekomen tijdens hun vlucht, veel anderen verkommeren in vluchtelingenkampen of worden letterlijk weggeduwd aan onze Europese grenzen. En wat zal er gebeuren met de vluchtelingen uit de Oekraïne?

De nachtwake start om 18.30 uur met een vesperviering en eindigt de volgende ochtend om 8.30 uur met de lauden. De hele nacht door wordt er afwisselend gebeden, geluisterd naar Bijbelteksten, muziek en gedichten, worden er kaarsen opgestoken, is er proclamatie, meditatie en stilte.

De aangrijpende documentaire Shadow Game wordt vertoond en er treden verschillende musici op.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen!

Er wordt gecollecteerd voor Giro 555 en Vluchtelingen op Lesbos.

De nachtwake wordt georganiseerd door de Pieterskerk, de Protestantse Wijkgemeente Utrecht-West, diakonaal predikante voor en met ongedocumenteerden Marieke Sillevis Smitt en het Huis van Dominicus.

Voor meer informatie zie: www.huisvandominicus.nl, www.kerkutrechtwest.nl en www.pieterskerk-utrecht.nl

U kunt ook bellen naar Hermen van Dorp (06-12240600) of mailen naar

Nachtwake flyer