Spring naar inhoud

Evenementen agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open kloostertuin Den Bosch

14 augustus 2021, van 14:00 t/m 16:00

Van mei tot en met oktober kunt u de Kloostertuin van Stadsklooster San Damiano in Den Bosch elke tweede zaterdagmiddag van de maand bezoeken. Het is dan mogelijk om midden in de stad een oase van rust te vinden. In deze oase is het heerlijk wandelen in het bos waar de vogels zingen en je regelmatig één van de eekhoorns kunt spotten. In de bloementuin kun je volop genieten van de bloemen en de bijen. De tuinkapel is open om even rustig plaats te nemen.

Meditatieve wandeling
Ook is het mogelijk om een meditatieve wandeling door de Kloostertuin te maken via een audiotour op je eigen telefoon of een boekje waarbij je op twaalf plekken stil zult staan om Franciscus & Clara van Assisi en Elisabeth van Thüringen te ontmoeten. Zo maak je kennis met de spiritualiteit van de drie kloosterordes die Stadsklooster San Damiano bewonen.

Kloosterpad
Je zult in de Kloostertuin ontvangen worden door de broeders en zusters van het Stadsklooster. Er is informatie beschikbaar over het klooster en je kunt wat dingen kopen, zoals het kookboek ‘Clara’s Bron’ dat door de zusters uit het Stadsklooster geschreven is. Ook kun je er een kloostersouvenir kopen dat speciaal ontworpen is voor Ons Kloosterpad, een wandelpad dat je langs vijftig (voormalige) kloosters en abdijen in Midden- en Oost-Brabant voert. De eerste en laatste etappe van dit wandelpad brengen je bij Stadsklooster San Damiano.

De Kloostertuin is open op 8 mei, 12 juni, 10 juli, 14 augustus, 11 september en 9 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Dan staat de poort in de kloostermuur aan de Van der Does de Willeboissingel 12 in Den Bosch open.

Gegevens

Datum:
14 augustus 2021
Tijd:
14:00 t/m 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Stadsklooster San Damiano
Van der Does de Willeboissingel 12
‘s-Hertogenbosch, 5211 CB

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.