Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scheppings(t)rouwviering

14 februari, van 19:30 t/m 20:30

Op 14 februari vallen Aswoensdag en Valentijnsdag op dezelfde dag. Aswoensdag markeert het begin van de zogenaamde veertigdagentijd tot aan Pasen en is een moment van inkeer en bezinning. Valentijnsdag is het feest van de liefde. Als de liefde niet beantwoord wordt kan dat leiden tot liefdesverdriet.

‘Wij geloven dat God de Schepper is van hemel en aarde en dat Hij trouw is aan Zijn schepping’, aldus dominee Wouter Smit. ‘Het kan haast niet anders of God moet ook liefdesverdriet kennen omdat zijn kunstwerk, de schepping beschadigd wordt’, vertelt de predikant.

In de Verrijzeniskerk, één van de kerken van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Zwolle, wordt bij dit thema stil gestaan in een scheppings(t)rouwviering. Een van de organisatoren Annelie van der Schee vertelt: ‘Dit initiatief is ontstaan omdat we met een groep christenen behoefte hadden aan een plek om met onze emoties van onmacht en frustratie naar toe te kunnen gaan’.

In deze viering zal door een verscheidenheid aan symbolische handelingen en rituelen ruimte worden gemaakt voor de verschillende gevoelens die leven rondom klimaatverandering en verlies aan biodiversiteit. Wouter Smit: ‘Wanneer we dan samen door de diepte zijn gegaan, kunnen we ons weer oprichten om ook samen te zoeken naar licht en hoop, want wat christenen onderscheidt en op de been houdt is: hoop’.

Iedereen die hier behoefte aan heeft wordt van harte uitgenodigd om ademruimte te krijgen, hoop te vinden en verbondenheid te ervaren met God en met elkaar.

De muzikale begeleiding is in handen van het – in christelijke kringen bekende – schrijverscollectief Schrijvers voor Gerechtigheid.

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
19:30 t/m 20:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Verrijzeniskerk
Bachlaan 150
Zwolle
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *