Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Scheppingswandeling

10 oktober 2023 om 10:30 t/m 12:30

Op 10 oktober organiseert de NWO onderzoeksgroep ‘Religie en Klimaat’ van Tilburg University (https://www.religionclimate.org/nl ) een scheppingswandeling in het De Oude Warande, het sterrenbos dat aan de rand van de campus van Tilburg University ligt.

De scheppingswandeling wordt verzorgd door Marjolein Tiemens. Marjolein heeft een opleiding in plantenveredeling in Wageningen gevolgd en werkt nu als lekenvoorganger en zelfstandig ondernemer voor Groen Geloven (https://groengeloven.com/).

Marjolein heeft zich in haar werk laten inspireren door de gemeenschappelijke oorsprong van al het leven waarover Paus Franciscus in Laudato Si’ schrijft:
“Wij vergeten dat wij ook stof zijn. Ons lichaam zelf is samengesteld uit elementen van de planeet, haar lucht laat ons ademen, haar water schenkt ons leven en voedt ons.”

“Alles is met elkaar verbonden en wij, mensen, zijn samen als broeders en zusters op pelgrimstocht, met elkaar vervlochten door Gods liefde voor elk van zijn schepselen en in tedere genegenheid ook verenigd met broeder zon, zuster maan, zuster rivier en moeder Aarde.”

Deze verbondenheid heeft ook consequenties voor onze relatie met de Aarde, hoe we met haar en al onze medeschepselen omgaan. We weten dat de invloed van de mens op het milieu enorm groot is, groter dan van welk ander organisme dan ook. En dat, terwijl we in de aardgeschiedenis nog maar net komen kijken.
(https://groengeloven.com/workshops/scheppingswandeling/)

Tijdens de scheppingswandeling vertelt Marjolein het verhaal van oerknal tot het verschijnen van de mens en hebben we momenten van bezinning. De wandeling is 3-4 kilometer en duurt twee uur.

Wil je meedoen aan deze unieke ervaring? Aanmeldingen kan tot en met 8 oktober bij Deborah de Koning:

Gegevens

Datum:
10 oktober 2023
Tijd:
10:30 t/m 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Vertrek scheppingswandeling Tilburg
Warandelaan 3
5037 AB   Tilburg Nederland
+ Google Maps
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *