Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tiny houses – klein wonen

24 april om 19:30 t/m 21:00

Een lezing door Nancy Smeets

Nancy Smeets deed onderzoek naar ‘tiny houses’, d.w.z. kleine, milieuvriendelijke huizen. Wie kleiner woont neemt niet alleen minder ruimte in, maar heeft ook minder spullen nodig. Minder spullen betekent minder gebruik van grondstoffen en minder afval. Goed voor het milieu. Maar wonen in een 'tiny house' betekent ook kiezen voor een andere manier van leven. Er is een groeiende gemeenschap van 'tiny-house-bewoners' die elkaar opzoekt en ondersteunt. Ook daar zal Nancy in haar lezing op ingaan.

Natuurlijk is wonen in een 'tiny house' maar één van de vele mogelijkheden om werk te maken van duurzaamheid. Maar hierover nadenken betekent automatisch ook nadenken over de vraag hoe we door onze manier van wonen kunnen bijdragen aan meer duurzaamheid.

Nancy Smeets studeerde op de Universiteiten van Hasselt en van Maastricht, op het terrein van economie en duurzaamheid. Haar afstudeerscriptie in Maastricht ging over ‘tiny house gemeenschappen in Nederland’. Ze werkt nu als ‘trainee’ bij een adviesbureau voor milieu, energietransitie en ruimtelijke ordening.

Deze lezing is de zesde en laatste in een serie 'duurzaam werkt!', georganiseerd door de Werkgroep Laudato Sì van Klooster Wittem. Klooster Wittem is een ‘Groene Kerk’.

Toegang: vrije gave.

Wel graag aanmelden: www.kloosterwittem.nl/Agenda of 043 4501741

Klooster Wittem

Wittemer Allee 34
6286AB   Wittem

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *