Spring naar inhoud

Duurzame agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vredeskamp Volkel

4 augustus 2023 t/m 10 augustus 2023

Deze zomer is er weer een vredeskamp bij de vliegbasis Volkel met een focus op het klimaat en een kernwapenvrije wereld.

Klimaat: de jachtbommenwerpers op vliegbasis Volkel stoten meer dan 10 ton CO2 per vlieguur uit om te oefenen om de wereld te bombarderen met nieuwe, nog 'betere' atoombommen. En als die atoombommen worden gebruikt, is dit catastrofaal voor het klimaat en voor al het leven op aarde. Doe je mee om ‘stop!’ te roepen en om te eisen dat zolang militaire doods machinerie nog bergen CO2 uitstoot, deze op 6% van de wereldwijd geschatte CO2 uitstoot IN alle klimaatverdragen en andere regels wordt meegenomen?

Vrede: Er is een nieuwe generatie Amerikaanse atoombommen (B61-12) voor Europese NAVO-vliegbases als Volkel. Doe je mee om op te roepen tot een kernwapenvrije wereld en het in haar kracht zetten van de bevolking om bezetting, onderdrukking en onrecht met geweldloze middelen tegen te gaan?

Actie: door onze acties oefenen we geweldloos verzet.
We waken dagelijks bij de hoofdpoort. Op zondag 6 augustus herdenken we de slachtoffers van de bom op Hiroshima. Als het luchtalarm op maandag 7 augustus afgaat, blokkeren we de poort(en) van de basis. Op Nagasaki Dag graven we één of meerdere tunnels onder het hek met de bedoeling om op de startbaan te gaan zitten en het oefenen voor oorlog & vernietiging stil te leggen. Er zullen geweldloosheid trainingen aangeboden worden zodat ieder van ons in zichzelf kan voelen of je mee wil doen aan blokkeren en/of tunnelen of dat je liever een ondersteunende rol hebt: allebei even belangrijk!

Kamp: Wij zijn welkom in een groepsaccommodatie nabij Vliegbasis Volkel en er zijn huurfietsen voor iedereen. Als alle bedden gevuld zijn, kunnen we proberen een plekje op naburige campings te vinden, dus geef je a.j.b. zo vroeg mogelijk op als je mee wilt doen: https://noelhuis.nl/peace-camp-volkel-2023/

Mensen uit Duitsland, de USA, België en andere landen zijn ook welkom en daarom is de voertaal die week Engels. We rekenen op ieders hulp bij het koken, serveren & afwassen. Er kan gezwommen worden in de buurt en 's avonds brandt er een kleine kampvuurtje, dus neem je zwemspullen en gitaar mee. We hopen dat een paar mensen een ochtend- en avondgebed willen verzorgen bij de hoofdingang van de basis en/of in ons kamp voor degenen die graag samen bidden voor vrede en het beschermen van de schepping.

Op de bovengenoemde site vind je ook de geweldloze richtlijnen, meer informatie en posters om anderen uit te nodigen voor een dag of voor de hele week. Hopelijk tot ziens rond Hiroshima dag in Volkel!

Lees op wikipedia meer over vliegbasis Volkel.

Gegevens

Begin:
4 augustus 2023
Einde:
10 augustus 2023
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Vliegbasis Volkel
Volkel
.

Wilt u uw evenement aanmelden voor deze agenda?
Maak dan gebruik van de ruimte onderaan de pagina Contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *