Spring naar inhoud

Evenementen agenda

• Dit evenement is voorbij.

Wereldvluchtelingendag

20 juni

20 juni is het Wereldvluchtelingendag. De UNHCR (BE, NL) vraagt extra aandacht voor alle mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld of onderdrukking.

Alleen al aan de Europese buitengrenzen zijn in de laatste decenia meer dan 44.000 mensen omgekomen. Op deze dag worden zij in heel Europa herdacht. In Scheveningen is een grote herdenking op het strand waarbij namen worden voorgelezen en herdenktekens worden geplaatst. Ook op andere plaatsen in het land wordt op en rond 20 juni tijdens bijeenkomsten en vieringen stilgestaan bij de omgekomen vluchtelingen. Bijvoorbeeld in Stadsklooster San Damiano in Den Bosch.

Kerk in Actie roept om alleen of met je kerkgemeenschap wat extra's te doen.
Kijk verder op kerkinactie.protestantsekerk.nl.

Bekijk de goed gevulde PKN themapagina over vluchtelingen.

Licht voor de Wereld vraagt extra aandacht voor de opvang van veel vluchtelingen in Rwanda.

Vluchtelingenwerk Nederland organiseert de sociale actie "Bakkie doen?".

En hou dit jaar, als het doorgaat, de prestaties van de vier sporters in de gaten die in Nederland zijn geselecteerd voor het Tokio 2020 Olympisch Vluchtelingenteam

20 juni
Evenement Categorieën: