Spring naar inhoud

7 gedachten over “Contact

 1. Frank Boomers

  Ik zie op uw site dat u voorheen de film 'Een nieuw verhaal voor de aarde' beschikbaar had. Nu willen wij bij onze geloofsgemeenschap een leerhuis opzetten over het gedachtegoed van Thomas Berry en die film zou een heel mooie introductie zijn. Dit is geen commerciële activiteit maar een die wij als oecumenische gemeenschap gratis aanbieden aan onze leden en die van de protestante en (oud)katholieke kerken in Bergeijk. Zou u ons willen laten weten of we de beschikking over deze film kunnen krijgen/kopen?
  Bij voorbaat dank
  namens Geloofsgemeenschap De Hooge Berkt te Bergeijk

 2. ward logtenberg

  Sinds afgelopen jaar ben ik begonnen met een tuin bij 'mijn'kerk, Johannes Kerk in Leersum. Het idee begon met een brochure van Tini Brugge : van kerk met tuin tot hof van lof. Inmiddels heb ik al veel meer info gevonden over kerktuinen wat mij verder helpt.Zo ook jullie website Kerk en Milieu.
  In de brochure van Tini Bruggen wordt verwezen naar een artikel in het blad Kerk en Milieu uit 1995; Natuurgebiedjes rond de kerk. Auteurs Marco Roepers en Nanning Jan Honingh.Kunt u dit artikel terugvinden? Ik heb het geprobeerd maar geen resultaat.
  Bij voorbaat dank!

 3. Koert H.Hofstra

  Als je aan mensen vraagt wat ze doen voor het klimaat, dan zeggen ze dingen als: Ik heb overal LED lampen ingedraaid of, Ik heb mijn huis zo veel mogelijk geïsoleerd of, Ik heb zonnepanelen laten installeren. Maar hebben ze dat werkelijk gedaan voor het klimaat? Als ze het geïnvesteerde geld niet binnen een redelijke termijn kunnen terugverdienen, dan doen ze het niet. Ze doen het dus niet voor het klimaat, maar voor zichzelf.
  De overstromingen in Limburg, België en Duitsland, zijn het gevolg van de opwarming van de aarde. Waarom wordt er niet net zo veel aandacht besteed aan het terugdringen van de CO2 als er nu aandacht is voor corona. Bieden zijn een wereldwijde crisis.

 4. Joost Kahmann

  Beste Koert,
  Wat u waarneemt komt inderdaad voor. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die de daad bij hun duurzame woorden voegen. Die biologische moestuintjes maken, de fiets pakken in plaats van de auto, hun spullen delen en die hun kerk vergroenen.
  Heeft u zelf nog ervaringen die u via deze website wilt verspreiden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.